Kreiranje nove ankete

Če ste popolnoma nov uporabnik in anketo ustvarjate prvič, vam priporočamo ogled povezave o kreiranju nove ankete Kako začeti? >>.

Kreiranje nove ankete

Kreiranje nove ankete v aplikaciji 1KA je zelo enostavno. Če ste nov uporabnik, se vam že ob potrditvi registracije odpre novo okno, v katerem lahko ustvarite:

Izberete interno ime, torej ime, ki se bo prikazalo v vašem direktoriju na 1KA, in ime, ki se bo prikazalo respondentom. Izberete lahko tudi vizualno predlogo ankete, prednastavljena tema je 1KA.

Uvoz ankete

V drugem zavihku vmesnika je možnost 'Uvoz ankete', kjer lahko anketo, ki ste jo predhodno shranili na svoj računalnik, prenesete nazaj na 1KA. S klikom na gumb lahko na svojem računalniku izberete anketo oziroma arhivsko datoteko s končnico .1KA in jo uvozite v 1KA. Uvozite lahko samo vprašalnik, lahko pa uvozite tudi vprašalnik skupaj s podatki. Funkcionalnost se največkrat uporablja pri prenosu ankete iz ene inštalacije na drugo verzijo inštalacije 1KA.

Direktorij Moje ankete

Če pa imate ustvarjenih že nekaj anket, potem na naslovni strani 1KA kliknete na Moje ankete in odpre se vam vaš direktorij, kjer so spodaj naštete vaše že ustvarjene ankete, čisto na vrhu pa imate možnost ustvariti novo anketo. Zgoraj levo kliknete na gumb Ustvari anketo in odpre se vam okno za ustvarjanje ankete, kjer lahko izberete, ali boste ustvarili novo anketo, novo formo ali novo glasovanje.

Enklik kreiranje ankete

V direktoriju 'Moje ankete' lahko uporabniki v zavihku 'NASTAVITVE' - 'Nastavitve uporabnika' izberete možnost 'enklik kreiranja ankete'. V zavihku 'Moje ankete' se vam bo nato prikazal gumb 'Enklik kreiranje', ki vam omogoča, da z enim klikom ustvarite anketo, ki se vam bo prikazala v urejevalnem pogledu. Ime ankete lahko naknadno spreminjate v 'UREJANJE' - 'Nastavitve' - 'Osnovni podatki'.